Založ si blog

Týždeň v kocke , alebo čo nám dal a vzal? I.

Máme za sebou ďalší týždeň a to nie len horúčav a búrok ,ale aj zaujímavého diania v našej spoločnosti ,ktoré rezonovali v rôznych médiách a viedli mnohých z pomedzi nás k zamysleniam ale aj k záverom a osobným postojom k ním. Takže sa pokúsim na niektoré z nich poukázať a vyjadriť svoje názory k ním .

1;Začiatok týždňa bol v znamení ukončenia historický prvého ostrého štrajku u nás a Pyrrohvo víťazstvá MO a jeho členov pod vedením p. Smolinského v ňom ! A čo prinieslo vlastne toto víťazstvo v ktorom bol vlk sýty a baran zostal celý ? Nuž predovšetkým množstvo reakcií aj tież politikov a poznanie ,že ak sme máme byť súčasťou niečoho aj veľkého ,tak chceme aj platy pre všetkých také, aké majú veľkí!!! Aspoň takto to verejne preferoval nie len p.Smolinskeho ,ale predovšetkým súdruh podplukovník! Ja len neviem ,či takto konal aj on sám pri lanarení  Jaguaru &LR keď sa mu podarilo vyfuknúť tohto investora Poliakom a hneď mu aj prisľúbil mimo iných stimulov aj 110 000 000 eúr v rámci dotácií na výstavbu nového závodu pri Nitre!!! Nuž počkajme si na prvé výplaty v tomto závode a potom porovnajme a hlavne zoberme na vedomie dnešnú rétoriku toho,ktorý tu už roky skoro vždy vodu káže ale len COLU pije!!!

2; Začiatkom týždňa prebehlo ďaľšie kolosálne a bombastické vyhlásenie súdruha Viagry v podobe ďalšieho hyenizmus k tým ,ktorí žijú za hranicou chudoby a to zo životného minima  ,že im finanz majster cez jeho rezort zvyšuje ich životný štandard o fantastických 4.5 centíkov na deň ,čo je v konečnom dôsledku 1.39 eurá na mesiac!!! Nuž ,čo už len odkázať týmto dvom súdruhom za všetkých ,ktorých sa to  týka ? A to hlavne vteďy ,tu predbehnem udalosti týždňa, keď už dnes vieme ,že je na stole návrh z dielne-  hlavy inventára v cirkuse PARLAMENT pána historika Hrnka o ,,rozmrazení “ platov našich vzácnych   zákonodarcov ,ktorí ak prejde v cirkuse PARLAMENT ,si rádovo  polepšía o viac než 1 000 uer mesačne    ,teda o vyše 30 eur na jeden deň!!!  Takže si porovnajme socialno-hyenistickú politiku v dobe   Ekonomického zázraku! Chudobným VOLI čom  živoriacím z ruky do úst 4.5 centíkov na deň a tým ,ktorí   byim mali slúžiť vyse 30 eur na dedeň alebo 1.39 versus 1000 v prospech polobláznov ,ktorí sa od dobroty   už idú zbesnieť a vymýšľajú jeden anti socialno-hyenisticky zákon za druhým!!!

3;A tu mám hneď jednú z najnovších ukážok a príkladov a to v podobe tzv. Poschodového zákona ,ktorého strojcom boli a navždy zostanú  najsocialnejši poslanci z rádov  UV KS SMER SD &company s.r.o doplnení o krásavicu z MOST-HÍD!!! A čo že také dostali za úlohu navrhnúť a presadiť ? Nuž čuduj sa svete a ústami súdruha  Petráka povedané .V čase Ekonomického zázraku vo Ficilii  chýbalo  totiž finanz majstrovi od každého občana a to včetne novorodenca JEDNO EURO-1€  ,ale už nestihol povedať  že načo ,lebo celý tento paškvil skončil v koši a to už bol pomaly  v druhom čítaní  a vo výboroch!!! A dôvod takéhoto konca a rozhodnutia ? Nuž ,že vraj ústami p. poslankyne z HÍDu poslanci v cirkuse PARLAMENT nemajú ich VOLI čov zdierať ale pomáhať im !!! Nuž tak sa jej a nie len jej pýtam !Kde bola vlastne táto jej myšlienka a tv rdenie pred tým než vôbec napísali spoločne prvú vetu v zmene už spomínaného zákona?!  Nuž ,čo aj k tejto údalosti dodať?  Nuž asi len dúfanie ,že aj nový zákon o ,,rozmrazení “ platov poslancov skončí v koši a páni s paniami v cirkuse PARLAMENT si uvedomia ,že prečo?

4;Ale aby som nebol len pri číslach a hyenizme socialistov vo vládnom TROJZLEPENCI tak sa pozriem aj na politiku a tiež politika súdruha kapitána Danka ,ktorý v sprievode jeho dvoch zástupcov odletel do ďalekej J.Korey a to len preto ,alebo práve preto aby spravil hanbu sebe aj celej Ficilii a hrdo sa priznal pred celým svetom k tomu  ako mu chýbajú ostnaté drôty medzi Petržalskou a Bergom ,ale aj medzi Jarovcami a Kitze!!!  No myslím si ,že k takejto reprezentácii štátu a jeho ako  druhého najvyššieho tiež štátnika sa je zbytočne vyjadrovať  ale pomyslieť si svoje o ňom je treba a to asi tak isto ako aj o vyjadrení pana prezidenta Kisku ,ktorý na stretnutí so zástupcami najväčšej  minority vo Ficilii sa vyjadril v tom zmysle ,,že ledia v nej sa budú mať dobré až vtedy keď sa budú mať dobré oni ako minorita !!! No neviem ,čo tým pán premyslel a chcel povedať ,ale pri týchto slovách sa už iste mnohí z oslovených videli s balíkom bezpracne získaných peňazí ,ktoré prepíjajú a prehrávajú v herniach! A ich hladujúce deti v getách a osadách pobehujúce holé a bosé márne čakajúce na zásah kurátorky a hlavne detskej ombudsmanky !!!

5;A tak tu máme konečne koniec týždňa a s ním aj  vytriezvenie súdruha Kazygrafa ,ktorému zase niekto položil naopak grafy na stôl a ktorý akosi záhadne zistil ,že v dobe Ekonomického zázraku sa stal malý zázrak a v predpovedanom odhade vo výbere výpalného vo forme daní sa ,,sekol“ len o štvrť miliardy a bude musieť dať dole nohu z plynu a to hlavne pri verejných výdavkoch a v štátnej správe!!! Nuž a ja som opäť zvedavý ,čo mu na to povie nie len jedna pani ,ktorej,,ušli a vytiekli “ nervy a zverejnila svoj príjem na face booku ,kde ako asistentka sudcu v jednom nemenovanom meste má hrubý mesačný príjem 391 eúr ,to je protizákonných oproti zákona o minimálnej mzde ,ktorá je v tejto Ficilii tuším momentálne 437 eur!!!  ,ale aj tí ,ktorí v štátnej správe už roky  tiež túžobne čakajú na Európske platy!!  Nuž nechajme sa prekvapiť a počkajme si aj v tomto prípade na naplnenie slov  všetkých tých,ktorí majú plné ústa socialnoisti a solidarity s pochopením k tým ktorým majú slúžiť a nie robiť si z nich otrokov a zajatcov ich mocenských a ekonomických chúťok…..

Je samozrejmé ,že v tomto týždni sa toho udialo viac ,ale mňa zaujali práve tieto udalosti o ktoré som sa chcel aj s vami  podeliť v mojom pohľade a názore naň……

Ako šukaj Eštok vyrobil z Tadžického aktivistu Tadžického teroristu !

28.03.2024

Nebudem sa zo široká rozpisovať čo viedlo tohto šaľenoho vichodňara na poste MV SR k takému to kroku ,ale chcem sa ho len opýtať ,ako je možné , že ako minister zodpovedný za bezpečnosť občanov a Slovenska vedome kryl tohto ,,teroristu“ v zbernom tábore v Sečovciach a to až do doby teroristického útoku v Moskve ,ktorý je v tomto tábore už od roku 2022 ?! Ako je [...]

Kotleba -Uhrik – Mazurek , kde ste ?

27.03.2024

Azda vám len nevadí ,že vám táto ,,vláda“ ide zamoriť vaše Slovensko s vysokokvalifikovanými lacnými gastarbeitrami z Ázie a Balkánu ? Aj keď ja osobne si myslím ,že každý jeden vysoko kvalifikovaný a jazykovo vybavený Aziat & Balkanec by sa musel s oslom a mulicou doma zraziť , aby išiel pracovať za žobračenku do Ficilie ,keď mu okolitý svet ponúka oveľa [...]

Fico , to je len taký Mečiar pionier . . . . .

27.03.2024

Včera som dostal jeden link z výpoveďami od fanyniek ,ktoré sa zúčastnili osláv MDŽ usporiadanými s UV KS SMER s.r.o. a nestíhal som sa diviť a zároveň sa smiať sa nad následkami sily manipulácie propagandistov ,ktorým sa podarilo svojim fanynkam doslova vygumovať z ich hláv aj tie posledné zvyšky ich súdnosti , samostatnosti ,slobody a váženia si seba samého viac ako [...]

Joe Biden, Barack Obama

Štyria prezidenti v New Yorku. Biden s Obamom a Clintonom zozbierali 25 miliónov USD, Trump bol na pohrebe policajta

29.03.2024 07:11

Americká prezidentská kampaň vo štvrtok večer dostala do New Yorku štyroch amerických prezidentov.

Nehoda, ilustračná, sklo

Autobus s desiatkami cestujúcich sa prevrátil na nemeckej diaľnici

29.03.2024 06:38

Autobus s približne 60 cestujúcimi havaroval vo štvrtok večer na diaľnici v západnom Nemecku, zranenia utrpelo vyše 20 ľudí, informovala DPA.

libanon, hizballáh

Pri izraelských úderoch pri Halabe zomrelo 36 sýrskych vojakov

29.03.2024 06:27

Pri izraelských úderoch namierených na oblasť neďaleko Halabu (Aleppa) na severe Sýrie zahynulo podľa agentúry AFP najmenej 36 sýrskych vojakov.

Jaroslav Slašťan, Zásahový tím pre medveďa hnedého

Nebol to hon na čarodejnice. Medvedica v Mikuláši bola skutočným rizikom, hovorí šéf zásahového tímu

29.03.2024 06:00

K ľuďom sa samica, ktorá útočila v metropole Liptova, približovala pravidelne. Tvrdia to členovia zásahového tímu. Pri jej monitorovaní použili špičkové drony.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 145
Celková čítanosť: 450367x
Priemerná čítanosť článkov: 3106x

Autor blogu

Kategórie