Založ si blog

ŠTRAJK !

Už skoro týždeň rozvíruje verejnú mienku v strede Europy v štáte Ficilia ostrý štrajk zamestnancov Nemeckej firmy VW v BA ako jedného z najväčších zamestnávateľov ,ale aj ťahúňov ekonomiky a platcu dane . Nuž na týchto poznaniach by nebolo nič až také zlé ,keby požiadavky vedenia samostatných a moderných odborov pod vedením ich Bossa P.Smolinského neboli o ňom a jeho myslení ,ale o jeho radových členov a ich rodinách. V žiadnom prípade nie som proti tomuto štrajku ,ale  ísť do niečoho nepripravený a bez kalkulu môže ísť jedine dobrodruh mysliaci viac na seba než na tých ,ktorí formou príspevkov  prispievajú do spoločnej kassy a niekto si z nich veľmi dobré žije! Keď si zoberiem za základ priemerný hrubý príjem ,tak mi vychádza ,že priemerný mesačný príspevok je 18 eúr od jedného člena -odborára  .A takýchto členov má P.Smolinsky  cca.12 500 !!!Takže dosť slušná kôpka peňazí každý mesiac a rok!!!  A preto má zarazila neznalosť a infatilita P.Smolinskeho o dúfani ,že za jeho ostrý štrajk jeho členom zaplatí zamestnávateľ ,teda VW!  Ale samozrejme nie len tento fakt je na zamyslenie, ale predovšetkým fakty o rozdieloch v číslach o tom čo ponúka zamestnancom vedenie VW na základe kol.zmluvy a čo žiada cez ostrý štrajk P.Smolinsky. Rozdiel po dobu cca. 18ich mesiacoch je zhruba ŠESŤ eur v neprospech členov odborov ,teda zamestnancov!!! Takže  o čože to vlastne ide p.Smolinskemu a celému vedeniu jeho odborov??? Otázok a odpovedí by sa dalo hľadať ešte  strašne veľa ,ale jedno je isté už teraz ,že signál ktorý vyslal P.Smolinský už teraz nedáva spávať ani vedeniam v KIA Žiline a Peugeot-Citroen v Trnave,ale predovšetkým vedeniu  anglického Land Roweru!

A práve pri posledné menovanom sa na krátko zastavím. V tejto automobilke ešte nie je spustená ani výroba ,je vo výstavbe, a už teraz je známe za aké peniaze tam budú robiť podľa na debatách  vriekajúcich súdruhov  PÁSOVÍ OTROCI  z Ficilie ,ale z už známych dôvodov iste aj z iných krajín EÚ. A tak sa právom pýtam ,kto určil a je otcom výšky miezd v tejto automobilke ??? Dnes na obed v relácii Sobotňajší dialógy ,kde bol hosťom sám najväčšejší súdruh pod plukovník  ,bola aj téma štrajku vo VW  v BA a nestačil som sa čudovať nad slovami tohto hosťa ,ktorého z jedným argumentom bolo aj to ,že ak npr.Nemci požadujú rovnaké platy pre našich ,,gastarbeiterov,, pracujúcich pre ich ekonomiku u nich  v takej výške aké vyplácajú oni ,tak potom je na mieste ostrý štrajk P.Smolinského keď to isté žiada od Nemcov on!  A dala by sa tu spomenúť aj rezonujuca téma o našich ,,kamionistoch “ a ich šikanovaní zo strany Nemeckej polície s potvrdením o ich výškach príjmov u nás. Ale to nechám teraz bokom. Mne ide s týmto vyhlásením skôr o toto ! Kto vlastne stanovil  platy ako také a platové tarify vo firme L&R a hlavne PREČO nie sú a nebudú už od prvého dňa spustenia prevádzky v nej na úrovni a vo výške angličana,ale aj slováka a poliaka v Anglicku??? Kto je vlastne podpísaným zo strany Ficilie na zmluve s L&R a kto je zodpovedným za to,že aj  naši PASOVÍ OTROCI budú diskrimovaní a ich platy budú len tretinové oproti kmeňovým zamestnancom v Anglicku???

Takže asi takto vrieskajúci a plačúci súdruhovia na debatách Pravdy ,ktorí sa snažíte obhájiť aj v tomto prípade ne obhajitelné a robíte tu zo seba väčších polobláznov ,než ten, ktorého atrament na jeho podpise pod zmluvou aj o výške miezd s L&R  ešte nevyschol!!!

Keď je slušný a zodpovedný občan Slovenska múdrejší ako JUNTA , ktorá vedie Ficiliu do medzinárodnej izolácie a k ekonomicko – morálnemu úpadku !

20.04.2024

Zase upozorňujem jednobunkových VOLIčov z búdy na Súmračnej ,ktorí povýšili ich Birmovaného komunistu nad svätého OTCA a milujú ho viac ,ako seba samých a ich deti a vnukov ,že ani tento blog nie je venovaný im ,ale tým ,ktorí chcú skutočný MIER ,slobodu a demokraciu vo svete a nie anarchiu pod vedením PSYCHOPATOV z východu ! NE – vládna Junta vo Ficilii sa rozhodla [...]

HURÁÁÁ! VOLIči Birmovaného komunistu boli včera odmenení zákonom o trinástych penziách , ale čo ich deti a vnuci ? !

19.04.2024

Úvodom tohto blogu upozorňujem jednobunkových VOLIčov z búdy na Súmračnej ,ktorí povýšili ich Birmovaneho komunistu nad svätého Otca a milujú ho viac ,ako vlastné deti a vnukov ,že ani tento blog nie je venovaný im ,ale tým ,ktorí majú ešte zdravý rozum a úsudok v hlave a dokážu rozoznať dobro od zla a nemajú problém pozrieť sa do zrkadla ! Tak už je to spečatené a [...]

Birmovany komunista by zase z cudzieho rozdával !

17.04.2024

Ako ináč ,ako s úsmevom na tvári som sa zase bavil na veľkohubom vyhlásení -názore na to ,že pre stabilitu tohto veľmi krehkého trojzlepenca a pre stabilitu Ficilie na Slovensku by bolo veľmi dobre , ak by už skoro pani prezidentka Peligriniova pustila perie a jej miesto predsedu cirkusu PARLAMENT odovzdala do rúk nepriateľa všetkých semaforov vo Ficilii a teda kapitánovi [...]

Baerbock, Netanjahu

Hádka kvôli Gaze? Nie sme ako nacisti, nahneval sa Netanjahu na nemeckú ministerku

20.04.2024 14:00

Počas návštevy nemeckej šéfky diplomacie Annaleny Baerbockovej v Tel Avive došlo k ostrej výmene názorov medzi ňou a izraelským premiérom, ktorý poprel, že by ľudia v Pásme Gazy hladovali.

Peter Pellegrini

Podpredsedovia alebo Šutaj Eštok. Nový šéf Hlasu bude známy na prelome mája a júna

20.04.2024 13:07, aktualizované: 13:40

Milan Majerský predpokladá, že poslanci KDH zahlasujú za zvolenie súčasného ministra Richarda Rašiho do funkcie predsedu parlamentu.

armáda usa

Americké jadrové zbrane bližšie k Slovensku? Na svojom území ich chce mať aj Poľsko

20.04.2024 12:46

Americké jadrové zbrane sú od novembra 2009 v Belgicku, Nemecku, Taliansku a Holandsku.

univerzita

Mladí Američania páchajú rekordne veľa samovrážd. Nikto presne nevie prečo

20.04.2024 11:28

"Tak veľmi si prajem, aby nám býval dal šancu mu pomôcť," hovorí Katherine Salasová zlomeným hlasom.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 156
Celková čítanosť: 465660x
Priemerná čítanosť článkov: 2985x

Autor blogu

Kategórie