Založ si blog

Sľúbili sme , sľúbili sme pravdu vravieť vám len. . . . .

Táto pieseň bola symbolom novembra pred 28 rokmi a niesla sa po námestiach naprieč celej bývalej ČSSR . A práve dnes v deň osláv tohto významného výročia je na mieste pripomenúť ju tým ,ktorí sa dožili!!! Áno a to presne v duchu odkazu nebohého pána A.Dubčeka ,ktorý k tomu pridal ,že je veľmi rád ,že sa dožili práve tí,ktorí zapredali samí seba a poslušne slúžili komunistickej mašinérii,svojvôli a jej systému! Nuž a ja dnes aj v jeho mene dodávam,že sa opäť dožili tí ,ktorí ako prví parazitovali na zmenách po novembri ,prezliekli kabáty ,ale pri tom tajne dúfali ,že sa raz všetko obráti a oni budú opäť tam , na tých miestách a s tými kde aj pred novembrom ! Ale aj ich osud chcel ináč a oni sú dnes len hlasnými trúbami ,ktoré s ničím nesúhlasia ale hlavne nemými svedkami zmien ktoré nechcú ani len pripustiť!
Je pravdou ,že nie všetko je s,,kostolným poriadkom“ a tak ,ako má byť. Ale každá zmena bolí a prináša aj obete. A je zaujímavé sledovať práve týchto pred novembrových tribúnov ako sa práve oni cítia týmito obeťami a pri tom sa ešte nikdy nemali tak dobre ako práve teraz. Ale čo už s nimi a ich nárekmi ,veď za toľké roky sme si už zvykli a pýtame sa ich ako je možné, že dnes už viac plačú nad plnými cestami aut a parkovísk ,nad plnými obchodmi s tovarom o ktorom sa im za ich ,,velenia“ ani len v TUZEXOCH nesnívalo a hlavne sa ich pýtame prečo ešte nikto z nich nesedí aj za to čo nikdy nespáchali ,ale aj zato čo páchajú hlavne na ich vlastných ďeťoch a vnukoch! Ich odpovede už dávno poznáme a preto sa často krát pýtame ,ako mohli títo,,ľudia“ niekedy riadiť chod štátu život v ňom?
Ale keďže dnes nie je len štátny sviatok osláv udalosti z pred 28 rokov ale aj sviatok MDŠ ,tak je na počudovanie ,že sa k aj tomuto sviatku vyjadrilo strašne málo tiež politikov a ústavných činiteľov a jedného som dokonca ani nevidel a nepočul ! A to je práve ten,ktorý sa v posledných dňoch akosi často tratí a je o ňom známe ,že tento štátny sviatok nemá v obľube a láske a to aj napriek tomu ,že práve tento deň bol tým ,ktorý je dnes úzko spojený nie len s jeho osobným životom ,ale predovšetkým s jeho politikou posledných dní o silnom JADRE a účasti Slovenska v ňom! A tak sa pýtam skôr sám seba ako jeho .Ako je možné ,že druhý najvyšší ústavný činiteľ štátu sa nedokáže povzniesť sám nad sebou a nie je v tejto veci skutočným profesinálom a diplomatom? Ako je vôbec možné ,že aj po toľkých rokoch na politickom výslní ešte nepochopil a hlavne sa nezmieril s udalosťami z pred 28 rokmi a namiesto úcty a pokory k ním prechováva v sebe k ním nenávisť??? A to presne tak,ako aj k hlave tohto štátu ,ktorej po istých ale presne definovaných udalostiach ani nevie prísť na meno a to bez absolútneho uvedomenia si toho ,aké svetlo to vrhá na neho ,ale aj na štát ako,taký pred celým politickým svetom! Ale čo už s ním ? Keď tak ,ako nepochopili odkaz piesne jeho verní ,tak aj on ešte vždy nepochopil že PRAVDA a to akokoľvek krutá sa dotýka a tyká aj jeho a jeho SKUTKOV ktoré sa aj podľa neho nikdy nestali !!!

,,PRAVDA ROBÍ ZMENU ,KEĎ JU VYRIEKNEME VECI UŽ NIKDY NIE SÚ A ANI NEBUDÚ TAKÉ ,AKÉ BOLI PRED JEJ VYRIEKNUTÍM!!!“

Toxické vzťahy na Slovensku vo Ficilii!

23.04.2024

Dnes sa dá s určitosťou a istotou tvrdiť že medziľudské vzťahy po posledných dvoch voľbách sú nie len toxické , ale aj doslova na bode mrazu a to hlavne medzi sympatizantmi koalície a opozície . Ale z tohto netreba ignorovať ani toxické rodiny v ktorých sa medzi sebou nekomunikuje a jeden druhého nepočúva a prakticky ani nechce počuť . A tak aj v nich nie je schopnosť [...]

Keď je slušný a zodpovedný občan Slovenska múdrejší ako JUNTA , ktorá vedie Ficiliu do medzinárodnej izolácie a k ekonomicko – morálnemu úpadku !

20.04.2024

Zase upozorňujem jednobunkových VOLIčov z búdy na Súmračnej ,ktorí povýšili ich Birmovaného komunistu nad svätého OTCA a milujú ho viac ,ako seba samých a ich deti a vnukov ,že ani tento blog nie je venovaný im ,ale tým ,ktorí chcú skutočný MIER ,slobodu a demokraciu vo svete a nie anarchiu pod vedením PSYCHOPATOV z východu ! NE – vládna Junta vo Ficilii sa rozhodla [...]

HURÁÁÁ! VOLIči Birmovaného komunistu boli včera odmenení zákonom o trinástych penziách , ale čo ich deti a vnuci ? !

19.04.2024

Úvodom tohto blogu upozorňujem jednobunkových VOLIčov z búdy na Súmračnej ,ktorí povýšili ich Birmovaneho komunistu nad svätého Otca a milujú ho viac ,ako vlastné deti a vnukov ,že ani tento blog nie je venovaný im ,ale tým ,ktorí majú ešte zdravý rozum a úsudok v hlave a dokážu rozoznať dobro od zla a nemajú problém pozrieť sa do zrkadla ! Tak už je to spečatené a [...]

SR Bratislava RTVS protestný pochod BAX

PS organizuje ďalší protest, vláda podľa hnutia valcuje Slovensko po vzore autokratov

26.04.2024 13:30

Hlavnou témou protestu je boj proti ovládnutiu RTVS.

Andrej Danko, semafor

Polícia po viac ako troch mesiacoch zverejnila video z Dankovej nehody

26.04.2024 12:43, aktualizované: 13:04

Zábery pochádzajú z kamery električky. K dopravnej nehode lídra SNS došlo 11. januára v bratislavskej Dúbravke.

Antony Blinken / Si Ťin-pching /

USA a Čína musia byť partnermi, vyhlásil prezident Si na stretnutí s Blinkenom

26.04.2024 12:24

Americký minister zahraničných vecí, ktorý v piatok končí návštevu Číny, predtým rokoval so svojím čínskym náprotivkom Wang Iom viac ako päť a pol hodiny.

ján slota

Obnovený proces v korupčnej kauze Jána Slotu prerušili

26.04.2024 11:21, aktualizované: 12:25

Kým Ústavný súd SR nerozhodne, dovtedy bude konanie prerušené. Prokurátor voči tomu podal sťažnosť.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 157
Celková čítanosť: 467780x
Priemerná čítanosť článkov: 2979x

Autor blogu

Kategórie