Založ si blog

Rakúsky a nemecký dôchodca na turistike a slovenský v nemocniciach a poliklinikach!

Aj takto by sa dala charakterizovať situácia  a pohľad na zdravie  seniorov v pokročilejšom veku u nás a v krajinách, ktoré minulý režim odsudzoval a jeho prestarli pohrobkovia naťahujú ruky len za ich dôchodkami a možnosťami ktoré im umožňujú prežiť starobu ináč než ju prežívajú oni v súčasnosti.

Samozrejme ,že je tu v hre mnoho faktorov a právd ,ktoré mali a majú vplyv na zdravie týchto ľudí  na obidvoch póloch zmieneného problému, ale jedným  z nich je toľko omieľana ne-kvalita potravín  na dnešných pultoch obchodov a obchodných reťazcov u nás ale aj v Rakúsku a Nemecku . Ale poďme si nahliadnuť do histórie kvality toho,čoho sú dnes následky v preplnených čakarniach  a ordináciach polikliník a nemocníc a to je bývalá kvalita potravín .. Dnes mnohí z pomedzi nás spomínajú a poukazujú na neskutočnú kvalitu potravín ,ktorú nám závidel celý svet a oni sa tešili nevídaného zdravia ,ktoré im vydržalo len dovtedy ,dokedy  sa nezačali prejavovať následky z toľkej kvality.  No ,ale to sa im už akosi ťažšie priznáva a oni silou mocou nechcú vidieť  tisíce ton chemických látok ,ktoré mali zvyšovať hektarove výnosy s ktorými boli pravidelne  oboznamovovani pri dožinkách ,ale aj výročných správach UV KSČ  ,pri ktorých samozrejme už chýbali čisielka o tonach Liadku, DDT, čpavku a dusičnanoch ktoré boli dlhé roky rozosievané lietadlami ACHP ako tichá smrť !!!!  Áno ,ako tichá smrť  pre aj pre sta tisice kusov lesnej zvery ale aj ryb a vodných živočichov a ako predzvesť pred výstavbou onkologických centier v ktorých sa do dnes liečia následky  z doby a čias ,kedy hektarove výnosy boli viac než len čísla a zdravie  tých ,ktorí dnes nedopustia na kvalitu ktorá ich pomaličky likviduje!!!

Ale skúsme sa pozastaviť aj nad faktom a pravdou o tom ,ako a z akých zdrojov sa stravovali vtedajší súdruhovia z polit bíra UV KSČ a ich rodinní prislušnici a hlavne pri tom ,prečo sa dožívajú tak vysokého veku .Nuž čuduj sa svete ,oni neboli kŕmení  tichou smrťou ale jediné z výrobkov len pre nich určených a dopestovaných v pre nich určených a špecializovaných  JRD  ale aj hydinarniach a sadoch!!! Ale dnešní pohrobkovia a štavači z garnitúry bývalých aparatčikov a ochrancov tichej smrti toto akosi nechcú vidieť a donekonečna nám tu aj formou nezmyselných a nenávistných blogov popierajú túto pravdu a podsúvajú pravdu ich, ktorá má obhajovať neobhájiteľné a má vytvárať dojem ,že práve a len Slovensko je žumpou nekvality potravín zo západu!

 

A pritom aká je ale pravda ?! Nuž taká ,že takéto potraviny sa dnes nakupujú naprieč celým svetom a  špekulanti ešte dnes nevymreli a to tak isto ,ako za bájneho komunistu!!!  Dnes akosi všetci prebudení volajú po slovenských ,,čistých“ potravinách ,na ktoré v skutočnosti ani nemáme a pritom zabúdajú ,že ich kvalita je presne taká ,aká bola aj pred 30-40 rokmi!!!

Komu a prečo sa nepáči pravda a neznesie pohľad do zrkadla pravdy ?

28.04.2024

Včera som napísal a uverejnil krátky ,výstižný a pravdivý blog o konaní jedného šaľenoho vichodňara na poste ministra vnútra ohľadom zverejnenia videjka zo škodovej udalosti a nie doprávnej nehody zdegradovaného a zdegenerovaného kapitáňa ,kapraľa Danka po ktorej ale prišiel o VP a dostal aj pokutu za poškodenie verejného majetku ,na ktorý bol ohlas taký ,aký bol a bolo [...]

Toxické vzťahy na Slovensku vo Ficilii!

23.04.2024

Dnes sa dá s určitosťou a istotou tvrdiť že medziľudské vzťahy po posledných dvoch voľbách sú nie len toxické , ale aj doslova na bode mrazu a to hlavne medzi sympatizantmi koalície a opozície . Ale z tohto netreba ignorovať ani toxické rodiny v ktorých sa medzi sebou nekomunikuje a jeden druhého nepočúva a prakticky ani nechce počuť . A tak aj v nich nie je schopnosť [...]

Keď je slušný a zodpovedný občan Slovenska múdrejší ako JUNTA , ktorá vedie Ficiliu do medzinárodnej izolácie a k ekonomicko – morálnemu úpadku !

20.04.2024

Zase upozorňujem jednobunkových VOLIčov z búdy na Súmračnej ,ktorí povýšili ich Birmovaného komunistu nad svätého OTCA a milujú ho viac ,ako seba samých a ich deti a vnukov ,že ani tento blog nie je venovaný im ,ale tým ,ktorí chcú skutočný MIER ,slobodu a demokraciu vo svete a nie anarchiu pod vedením PSYCHOPATOV z východu ! NE – vládna Junta vo Ficilii sa rozhodla [...]

Pellegrini, Zuzana Dolinková, Raši,

Za koniec Rázsoch chcú odvolávať ministerku Dolinkovú. Je to politický bulvár, háji sa ministerka. OĽaNO a SaS sa hádajú

29.04.2024 17:35

Bola to len otázka času, keď bude musieť ministerka Dolinková stáť pred Achillovou pätou rezortu – polstoročia nedokončeným projektom nemocnice Rázsochy.

Mark Rutte

Turecko podporí kandidatúru Marka Rutteho na šéfa NATO. Výhrady má už len Orbán

29.04.2024 16:48

Turecko aj Maďarsko ako členovia NATO predtým vyjadrili výhrady voči Rutteho kandidatúre.

Zuzana Dolinková

PS, KDH a hnutie Slovensko zbierajú podpisy na odvolanie Dolinkovej

29.04.2024 15:42, aktualizované: 17:24

Na odchod ministerky vidia viacero dôvodov, najmä ohrozovanie eurofondov a "netransparentné" rozhodnutie v súvislosti s výstavbou nemocnice na Rázsochách.

Vladimír Pčolinský

Súdny proces v kauze exšéfa SIS Pčolinského by sa mal začať 30. mája

29.04.2024 15:20

Pôvodné obvinenie Pčolinského zrušila Generálna prokuratúra SR

Štatistiky blogu

Počet článkov: 158
Celková čítanosť: 469684x
Priemerná čítanosť článkov: 2973x

Autor blogu

Kategórie